- 750 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 1/2 póru, nakrájaný na kúsky
- 1 mrkva, nakrájaná na kúsky
- 2 cm zázvoru, olúpaný a nasekaný
- 2 dva strúčiky cesnaku, pomliaždené
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 160 g takých tých kučeravých rezaniek |mie| - Amy tie rezánky sú vo vifone :D
- 1 väčšie kuracie prsíčko
- 6 hlavičie hlivy ústrednej, celé hej ?
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 jarná cibuľka pokrájaná na plátky
- Soľ a peper si dajte podľa chuti :)
A teraz postup :)
- Príprava vývaru :
Postavíme si hrniec tak na stresný plameň, pridáme olej a prisipeme nakrájaný pór. Pridáme mrkvu, rozpučený cesnak, zázvor a vše povaríme asi tak 2 až 3 minúty. Prilejeme kurací vývar, sójovú omáčku a ochutíme soľou a peprom. Teraz to necháme variť 15 - 20 minút. Potom vývar precedíme do iného hrnca, ktorý potom postavíme na oheň a zase sa bude variť.
- Uvarenie kuracieho mäsa a hlivy
Kuracie prsia celkom ponoríme do vývaru s celými plodnicami hlýv , teplotu udržujeme na miernom plameni tesne pod bodom varu asi 7 minút. Pomocou dierkovanej varečky mäso i huby vyberieme von
- Uvarenie rezancov mie:
Rezance vložíme do vývaru a varím asi 3 minúty.
- Úprava kuřecího masa a vejce k podávání
Uvarené kuracie mäso pokrájame na plátky a vajce prekrojíme na poly
- Podávanie polievky
Rezance vyberieme a preloťíme do misie na polievku a naberačkou dolejeme vývar. Na jednu stranu položíme huby a vajce na trvdo, na druhú stranku úhľadne poukladáme plátky mäsa. Nakoniec všetko posypeme jarnou cibuľkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Ramen je skvelý, úžasný. Nebojte sa vyskúšať. Narutove ramen-šialenstvo je na mieste. Akurát autor, sypať je s tvrdým Y !!!
Hrubizňa
(Ryuzaki, 13. 4. 2009 17:13)